Categorii
Calendarul postărilor
octombrie 2014
L M M J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Comentarii recente
`` Întrebarea era: ce înseamnă expresia "Isus Hristos - Ce întâi-născut dintre cei morți" și nu despre nașterea din nou. `` Bineînţeles, însă eu aşteptam să-mi răspundeţi la întrebarea adresată de mine, cum şi eu am răspuns la întrebarea adresată de dvs. Repet întrebarea şi vă rog frumos să nu o mai ocoliţi: Este Domnul Isus Hristos, Întemeietorul naşterii din nou? Are Domnul Isus întâietatea peste naşterea din nou? Subliniază ap. Pavel că Domnul Isus are întâietatea peste TOATE lucrurile? Conform textului biblic, în Coloseni 1:17,18, se are în vedere, în primul rând naşterea şi pe urmă învierea. Învierea este condiţionată de naşterea din Duhul. Domnul Isus fiind întâiul născut ca şi ÎNTEMEIETORUL naşterii din nou, adică, din Duh: `` De aceea este scris: „Omul dintâi, Adam, a fost făcut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viaţă. `` 1 Cor. 15:45. Nu trebuie omis actul naşterii din Duh, Domnul Isus având întâietatea şi peste acest lucru (conform Coloseni 1:18).
25.10.2014 18:26
Bine, o sa formulez intrebarea mai simplu: DESPRE CARE ISUS SE VORBESTE: DESPRE ISUS-FIUL OMULUI SAU DESPRE ISUS-FIUL LUI DUMNEZEU? Biblia il numeste pe Domnul Isus si ca Fiul omului si ca Fiul lui Dumnezeu, aratand cele doua personalitati a lui Isus: 100% om si 100% Dumnezeu. Ceea ce Dvs numiti Dumnezeu intrupat si este Isus-om.
25.10.2014 16:01
Doamna Anastasia, Dvs nu sunteti atenta cand cititi mesajele altora. Intrebarea mea, care a starnit aceasta "batalie de cuvinte" intre Dvs si PENARTH s-a starnit anume din pricina neatentiei. Eu am intrebat, DESPRE CINE SE VORBESTE IN TEXTELE RESPECTIVE: DESPRE ISUS-OMUL SAU DESPRE ISUS-DUMNEZEU. Raspuns la aceasta intrebare nu am primit. Penarth tot se refera la Isus-omul,(daca corect am inteles), iar Dvs vorbiti despre Isus-Dumnezeu. Isus-omul a fost nascut din Duh, fiindca Duhul este Dumnezeu, asa ca a 2-a oara nu avea nevoie sa se nasca din Duh, precum avem nevoie de asta noi-oamenii nascuti din om.Iata ce spune Biblia, despre nasterea Domnului Isus: "Iar naşterea lui Iisus Hristos aşa a fost: Maria, mama Lui, fiind logodită cu Iosif, fără să fi fost ei înainte împreună, s-a aflat având în pântece de la Duhul Sfânt" (Mt.1:18).
25.10.2014 15:55
Am crezut că este o eroare de exprimare. Domnul Isus este Dumnezeu întrupat: El nu este doar om și nu este doar Dumnezeu. Romani 1:3-4 spune că Domnul Isus s-a născut din sămânța lui David în ce privește trupul, dar în ce privește duhul este născut din Dumnezeu (este Fiul lui Dumnezeu). Nu există Isus - om și Isus - Dumnezeu, ci există Isus - Dumnezeu întrupat.
25.10.2014 15:45
Mi-ati dat un raspuns bun, insa la principala intrebare nu ati raspuns: ACESTE CUVINTE SE REFERA LA ISUS-OM SAU LA ISUS-DUMNEZEU? Cine a inviat in trup nou: Isus-omul sau Isus-Dumnezeu?
25.10.2014 15:38
Întrebarea era: ce înseamnă expresia "Isus Hristos - Ce întâi-născut dintre cei morți" și nu despre nașterea din nou. Eu am făcut referință la aceea că Dumnezeu, potrivit cu FApte 13:33, L-a născut pe Domnul Isus prin învierea din morți... DAcă ne referim la nașterea în trup: Domnul Isus nu a fost nici cel întâi-născut dintre muritori și nici cel întâi-născut din toată zidirea, dar El a fost Cel întâi care a înviat într-un trup care nu poate fi supus putrezirii cum găsim scris la Fapte 13.
25.10.2014 13:16
`` Cum putea Domnul Isus să se nască din Duh dacă El este Dumnezeu întrupat... `` Vă repet! Eu nu am afirmat că Domnul Isus s-a născut din Duh, ci eu am afirmat că Domnul Isus este ÎNTEMEIETORUL naşterii din Duh...
25.10.2014 12:19
Dar răspunsul meu se găseşte puţin mai sus, citez: '' Referitor la Fapte 13:32,33; observaţi că în acest pasaj Pavel nu face referire DOAR la învierea lui Hristos din morţi, ci în principal la naşterea lui eternă din Dumnezeu, Tatăl Lui. ''. Aşadar, Ap. Pavel nu a făcut nicio greşeală, greşeala e în interpretare. `` Ce înseamnă nașterea din nou? `` Eu nu am întrebat, ce e naşterea din nou, ci eu am întrebat, de unde vine naşterea din nou. Vă întreb, Este Domnul Isus Hristos, Întemeietorul naşterii din nou?
25.10.2014 12:16
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Cum să depășești frica de a intra în Biserică?

04.03.2012 | Doctrină | Preot Vasile Filat

Întrebare:

Nu am intrat ani mulți în biserică. În cele din urmă, cineva m-a convins să intru dar doar sa cumpăr lumânări, să le aprind și atât. Nu am putut să intru să sărut icoanele și am o frică de preot și de morți. 

la Biserică

Noul Testament este a doua parte mare a Bibliei și descrie viața Domnului Isus, istoria și învățătura Bisericii primare. La primii creștini nu s-a întâlnit și nu este menționată practica icoanelor sau a lumânărilor. Astfel, proviniența icoanelor nu o găsim în epoca apostolică, chiar dacă unii au încercat să argumenteze că evanghelistul Luca a pictat prima icoană. În evul mediu închinarea la icoane a luat amploare. Lumânările și icoanele nu le veți găsi nici în bisericile evanghelice de astăzi. Chiar dacă unele ramuri ale creștinismului spun că icoana este diferită de idol, Dumnezeu interzice categoric închinarea înaintea creației Sale chiar dacă aceste sunt așa numite “icoane făcătoare de minuni” și a doua poruncă din decalog spune:

Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele. (Exod 20:4-6)

Clădirea bisericii nu este doar pentru a merge să aprindem lumânări și nici pentru icoane. Este foarte important pentru fiecare om că înțeleagă ce este Biserica și care este scopul ei pe pământ. Aceasta îi va schimba radical atitudinea față de serviciile divine și față de slujitorii bisericii despre care este scris astfel:

Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, proroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători, pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos; ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire; ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. (Efeseni 4:11-15)

Aveți o mare nevoie să mergeți la serviciile divine ale Bisericii, ca să aflați astfel despre Domnul Isus Hristos, să înțelegeți Evanghelia ca să puteți intra în Noul Legământ cu Domnul Isus și apoi să învățați continuu din Cuvântul Său, ca să-i puteți urma cu credincioșie învățătura sănătoasă.

De slujitorul bisericii nu trebuie să vă fie frică, ci invers, trebuie să mergeți la el, ca să vă împărtășiți starea pe care o aveți și să cereți sfat și călăuzire din Cuvântul lui Dumnezeu pe calea mântuirii.

Este o responsabilitate a fiecărui creștin să frecventeze serviciile divine ale bisericii. Aflați unde este în apropiere sau în localitatea în care vă aflați o biserică unde creștinii sunt îndrumați în învățătură sănătoasă din Cuvântul lui Dumnezeu și trăiesc potrivit cu această învățătură și duminica viitoare mergeți la serviciul divin și, astfel, începeți să urmați învățătura Mântuitorului nostru Isus Hristos, ca să moșteniți viața veșnică.

Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2519 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:
Școala Internațională Media
Pentru ce partid crezi că vor vota majoritatea membrilor din biserica ta?
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
 • ian
 • feb
 • mar
 • apr
 • mai
 • iun
 • iul
 • aug
 • sep
 • oct
 • noi
 • dec
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md