Categorii
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează luna
Selectează anul
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează anul
Comentarii recente
Intr-adevar, am vazut si eu acuma ca Biblia Ortodoxa e mai "soft" decat traducerea Cornilescu in acest punct. Nu stiu cum arata versiunile vechi, grecesti si care sunt traducerile posibile, dar daca traducerea lui Cornilescu nu e plauzibila atunci e o eroare foarte importanta si nu-mi prea vine sa cred. Cat despre fuga lui Iosif in Egipt, exista posibilitatea ca Iosif sa fi fost batran si vaduv deja, copiii lui sa fie mari si la casele lor. Ambele variante (copii mari si vaduv batran respectiv tanar fara copii) sunt la fel de plauzibile sau ne-plauzibile intrucat nu sunt detaliate in Scripturi...
30.03.2015 23:09
`` Luca 1:28. Ingerul i se adreseaza Mariei incepand cu "plecaciune tie". Este o formula destul de ciudata tinand cont inclusiv de Evrei 2:7,9 `` Ok, iată textul în engleză şi traducerea ortodoxă: And the angel came in unto her, and said, Hail, thou that art highly favoured, the Lord is with thee: blessed art thou among women - Luke 1:28. Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei - Luca 1:28. Aşadar, '' hail '' înseamnă '' bucură-te '', nicidecum '' plecăciune/reverenţă '', în fine. Vreau totuşi să comentez puţin următoarele, citez: `` Am dat reply doar pentru Matei 2:13-15, unde parerea mea e ca, in momentul in care Domnul iti spune sa mergi undeva, faci ce ti se spune, nu te mai gandesti nici la nevasta... '' Este adevărat, poruncile Domnului nu se discută, însă, eu ştiu că poruncile şi judecăţile Domnului sunt DREPTE '' Psalm 119:75, 172 etc '', nu sunt grele '' 1 Ioan 5:3 '', aşadar, argumentul (iţi părăseşti copiii şi fugi) nu se potriveşte cu caracterul Lui Dumnezeu, în plus, chiar Biblia ne confirmă că Iosif a cunoscut-o pe Maria: `` Dar n-a cunoscut-o, până ce ea a născut un Fiu. Şi el I-a pus numele Isus. `` Matei 1:25. Textul spune lămurit; Iosif a cunoscut-o pe Maria, după ce aceasta l-a născut pe Isus. Un textul clar ce nu mai are nevoie de nicio interpretare.
30.03.2015 22:09
BIBLIA NE SPUNE CLAR CACI MANTUITORUL ISUS A MAI AVUT FRATI;PE IACOV,IOSE ,IUDA SI SIMON .DACA ERA SCRIS "FRATI DE CREDINTA"MAI ZICEAM CACI A SCRIS EVANGHELISTUL GRESIT. NUMAI LA ORTODOCSI SI CATOLICI A RAMAS PURUREA FECIOARA SI A FOST RAPITA LA CER, MINCIUNI SI BASME EVREESTI. POATE IN BIBLIA ORTODOXA SCRIE CACI INGERUL GABRIEL A FACUT PLECACIUNE LUI MARIA. CREDINCIOSII ORTODOCSI SUNT INDOCTRINATI MAI CEVA CA BOLSEVICII COMUNISTI DIN RUSIA.MA ROG BUNULUI DUMNEZEU SA LUMINEZE MINTEA INTUNECATA A ORTODOCSILOR SI CATOLICILOR CA ZI DE ZI SCOT OASE DE MORTI LE PUN IN SICRIE DE ARGINT SI AUR SI SE INCHINA PROSTII LA ELE. DESTUL NE STRIGA DOMNUL DIN A SA IMPARATIE,/ FERITI-VA DE OAMENI RAI SI DE IDOLATRIE,/ VOI PATRIARHI,POPI, MITROPOLITI,/ DE SECOLE ,POPORUL A-L MINTITI,/ DE MII DE ANI SCRIPTURA N-O CITITI,/ A-TI MISTIFICAT EVANGHELIA CU TRADITIA,/ DIN SOMNUL CEL DE MOARTE ,TREZESTE-TE ROMANIA.!!!!
30.03.2015 20:56
Luca 1:28. Ingerul i se adreseaza Mariei incepand cu "plecaciune tie". Este o formula destul de ciudata tinand cont inclusiv de Evrei 2:7,9. Si chiar nu stiu ca ingerii sa se mai fi adresat asa vreunui om. Plecaciunea in Scripturi apare adresata doar imparatilor de catre supusii lor sau, evident, lui Dumnezeu. Si totusi, un inger a folosit aceasta adresare catre Maria. Ma intreb cum oare a privit-o ingerul pe Maria? Noi tot spunem ca nu avem voie sa ne plecam decat inaintea lui Dumnezeu. Oare ingerii au alte reguli? A dat dovada ingerul Gabriel de idolatrie???
30.03.2015 15:38
Imi cer scuze, am fost neinspirat in a da reply la comentariul tau, cand de fapt articolele (si chiar predicile sau doctrinele) pe aceasta tema ma ingrijoreaza. Am dat reply doar pentru Matei 2:13-15, unde parerea mea e ca, in momentul in care Domnul iti spune sa mergi undeva, faci ce ti se spune, nu te mai gandesti nici la nevasta, nici la copii, nici la frati, surori, mame, prieteni. Pur si simplu faci. Tot restul din ce am scris se referea la articol, imi cer scuze inca odata.
30.03.2015 15:26
Poţi să dezvolţi mai mult cele afirmate? `` Pai Maria este singurul om in fata caruia un inger a facut plecaciune `` mulţumesc.
30.03.2015 15:25
Eu nu încerc să construiesc anumite doctrine (mai ales că am subliniat '' Chiar dacă Biblia nu vorbeşte răspicat despre fecioria Mariei... '' ), pur şi simplu, am dreptul să-mi formez o opinie în acest sens şi mi se pare mult mai relevant să cred varianta prezentată decât altele, din punctul meu de vedere, mai puţin clare. Cât despre plecarea lui Iosif în Egipt, textul e clar şi bunul simţ îmi spune că el nu avea copii în acel moment. În plus, găsim scris următoarele: `` Oare nu este El fiul tâmplarului? Nu este Maria mama Lui? Şi Iacov, Iosif, Simon şi Iuda, nu sunt ei fraţii Lui? `` Matei 13:55. Aşadar, din textul prezentat, Isus a mai avut 4 fraţi şi repet! Contează mai puţin, caţi fraţi a avut Isus, important e să împlinim Cuvântul Lui Dumnezeu şi nu văd ce e rău în a comenta şi subiecte care nu ţintesc mântuirea omului?
30.03.2015 15:16
Daca Maria a mai avut (sau nu) alti copii in afara de Iisus si daca a ramas (sau nu) fecioara dupa intrupare Mantuitorului NU SUNT SUBIECTE BIBLICE. Si, astfel, nu-mi este de mirare ca se pot aduce gramezi de argumente in toate sensurile (apropos, Matei 2:13-15 se explica usor... ingerul i-a precizat clar lui Iosif cu cine sa plece in Egipt... crezi ca s-a gandit macar o clipa sa nu faca intocmai?). Dar a face subiect "biblic" din fecioria Mariei este, si aici sunt de acord cu opinia ortodoxa, un lucru ce nu vine de la Dumnezeu. Sa discuti acest subiect si, pe marginea acestei discutii, sa construiesti doctrine, sa cataloghezi pe unii biblici, mantuiti respectiv nebiblici sau gresiti este groaznic! Pai Maria este singurul om in fata caruia un inger a facut plecaciune. Pai Maria este cea aleasa sa poarte si sa nasca in lume pe insusi Lumina Lumii. Cand Maria a spus "iata roaba Domnului, faca-mi-se dupa cuvintele tale" ea a schimbat viata tuturor oamenilor, a mea sigur. Si acuma se pun oameni carora nu li s-a aratat vreodata niciun inger, oameni care au fost alesi maxim pentru a pastori alti 100-200, oameni care se opintesc in a-si atinge mantuirea lor si nu pentru a influenta mantuirea intregii omeniri sa discute daca Maria a facut sex cu Iosif??? Ce mai urmeaza? Sa facem discutii biblice si doctrine despre topicul "oare Iisus a facut in pat cand era mic"? Sau despre "unde isi faceau apostolii nevoile"? Sa ne dam priceputi in ale Evengheliei discutand asemenea subiecte??? Sa ne aratam triumfatori detinatori ai adevarului ridicand Biblia in sus si spunand ca "stim noi" ca Maria a facut sex cu Iosif??? Doamne, ai mila! Nu mai bine ne marginim in a face lucrurile LIMPEDE SCRISE in Scripturi si s-o numim pe Maria fericita si binecuvantata intre femei? Cat despre a face o plecaciune smerita in cugetul nostru cand ne amintim de Maria ar fi prea mult sa cer, ca doara noi suntem cineva, nu ca amaratul ala de inger, nu???
30.03.2015 14:22
Întreabă pastorul
Mărturisirea păcatelor

Cum să depășești frica de a intra în Biserică?

04.03.2012 | Doctrină | Vasile Filat

Întrebare:

Nu am intrat ani mulți în biserică. În cele din urmă, cineva m-a convins să intru dar doar sa cumpăr lumânări, să le aprind și atât. Nu am putut să intru să sărut icoanele și am o frică de preot și de morți. 

la Biserică

Noul Testament este a doua parte mare a Bibliei și descrie viața Domnului Isus, istoria și învățătura Bisericii primare. La primii creștini nu s-a întâlnit și nu este menționată practica icoanelor sau a lumânărilor. Astfel, proviniența icoanelor nu o găsim în epoca apostolică, chiar dacă unii au încercat să argumenteze că evanghelistul Luca a pictat prima icoană. În evul mediu închinarea la icoane a luat amploare. Lumânările și icoanele nu le veți găsi nici în bisericile evanghelice de astăzi. Chiar dacă unele ramuri ale creștinismului spun că icoana este diferită de idol, Dumnezeu interzice categoric închinarea înaintea creației Sale chiar dacă aceste sunt așa numite “icoane făcătoare de minuni” și a doua poruncă din decalog spune:

Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele. (Exod 20:4-6)

Clădirea bisericii nu este doar pentru a merge să aprindem lumânări și nici pentru icoane. Este foarte important pentru fiecare om că înțeleagă ce este Biserica și care este scopul ei pe pământ. Aceasta îi va schimba radical atitudinea față de serviciile divine și față de slujitorii bisericii despre care este scris astfel:

Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, proroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători, pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos; ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire; ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. (Efeseni 4:11-15)

Aveți o mare nevoie să mergeți la serviciile divine ale Bisericii, ca să aflați astfel despre Domnul Isus Hristos, să înțelegeți Evanghelia ca să puteți intra în Noul Legământ cu Domnul Isus și apoi să învățați continuu din Cuvântul Său, ca să-i puteți urma cu credincioșie învățătura sănătoasă.

De slujitorul bisericii nu trebuie să vă fie frică, ci invers, trebuie să mergeți la el, ca să vă împărtășiți starea pe care o aveți și să cereți sfat și călăuzire din Cuvântul lui Dumnezeu pe calea mântuirii.

Este o responsabilitate a fiecărui creștin să frecventeze serviciile divine ale bisericii. Aflați unde este în apropiere sau în localitatea în care vă aflați o biserică unde creștinii sunt îndrumați în învățătură sănătoasă din Cuvântul lui Dumnezeu și trăiesc potrivit cu această învățătură și duminica viitoare mergeți la serviciul divin și, astfel, începeți să urmați învățătura Mântuitorului nostru Isus Hristos, ca să moșteniți viața veșnică.

Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2552 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:

S-au donat:
  • 4
  • 9
  • 1
  • 6
  • 2
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 2
   • 0
   • 0
   • 8
   • 3
   • 8
   • Lei
Cum se implică Biserica ta în ajutorarea victimelor războiului din Ucraina?
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md