BAC 2016: Absolvenții au uitat să aprecieze munca PROFESORILOR

Multe discuții, articole și reportaje s-au iscat în urma examenelor de bacalaureat susținute de absolvenții liceelor. Anul acesta am absolvit clasa a XII-a și am susținut patru examene de bacalaureat. În toată această perioadă am urmărit mai multe surse de informare mass-media despre felul cum au decurs examenele în Republica Moldova. Vă invit să priviți unul din reportaje realizate cu acest prilej. Acest reportaj a fost realizat de Jurnal TV și a fost filmat la liceul în care am susținut eu examenele.

Bac 2016

Aproape toate reportajele arată nemulțumirea elevilor vizavi de camere, detectoare, supraveghere severă, Ministerul Educației … lista poate fi continuată. S-a pus un accent sporit pe emoțiile, stresul elevilor și niciun cuvânt despre cei care au muncit 12 ani, despre cei care au depus multă muncă, emoții, timp și au făcut tot ce ține de ei pentru ca elevii să fie pregătiți, niciun cuvânt despre PROFESORI. Mă întreb dacă au mai rămas tineri care știu să aprecieze munca altora, îndeosebi pe cea a învățătorului… Mai mulți elevi au recunoscut că testele nu au fost grele și au putut face față itemilor din test, dar au uitat să mulțumească PROFESORILOR pentru tot efortul depus în pregătirea lor, căci datorită PROFESORILOR, elevii au putut spune că testele au fost ușoare. Tinerii au uitat că în urma succesului lor stă profesorul.

Dumnezeu ne învață în Sfintele Scripturi că mulțumirea trebuie să fie stilul nostru de viață, căci este voia Lui cu privire la noi.

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:18

Aș vrea să-mi exprim mulțumirea, respectul profund și aprecierea pentru toți profesorii care au lucrat neobosiți în învățarea noastră, au trăit aceleași sentimente, fiind alături de noi, și cu multă dedicare și pasiune au împărtășit cunoștințele lor. Dvs. vă datorăm succesele, bucuriile și cunoștințele pe care le avem, iar insuccesul este rezultatul lenevirii, lipsei de disciplină din partea noastră.

De asemenea, Biblia ne învață să ne aducem aminte de învățătorii noștri duhovnicești, adică cei care ne-au învățat Sfintele Scripturi și au constribuit la creșterea noastră spirituală.

Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitaţi-vă cu băgare de seamă la sfârşitul felului lor de vieţuire şi urmaţi-le credinţa! Evrei 13:7

Drag discipol, fii totdeauna mulțumitor celor care au investit în tine, căci ceea ce cunoaști, ești și ceea ce vei ajunge este rezultatul muncii grele a învățătorului tău.